Komponera ert eget bröllop!

Bröllopsfixarna är ett samarbete mellan ett antal företag i Gävle som erbjuder produkter och tjänster relaterade till bröllop.

Här på vår gemensamma hemsida kan ni som blivande brudpar sätta ihop ert eget bröllop, utifrån era egna önskemål, förutsättningar och behov. Välj mellan våra färdiga paket, eller skicka oss era egna, unika önskemål och funderingar. All dialog och alla prisförslag kan skötas direkt via hemsidan, så att ni håller allt samlat på ett enda ställe.

Hur fungerar det?

På sidan Tjänster & Priser finner ni (de flesta*) av våra medverkande företag. En del av dem har satt ihop färdiga paket med fasta eller ungefärliga priser, medan andra sätter ihop en offert utifrån just era önskemål.

Välj ett eller flera paket, eller "Kostnadsförslag" i listan över företagens utbud, och klicka er sedan vidare till bokningssidan. Fyll i era kontaktuppgifter, allmän information om ert planerade bröllop, samt eventuella funderingar och önskemål gällande de valda tjänsterna/produkterna.

När ni har skickat er förfrågan så kommer de valda företagen att läsa och besvara er förfrågan. Ni får ett mail varje gång ett företag har skrivit ett nytt svar, med en länk till en sida där ni ser er förfrågan och alla dialoger med företagen.

Företagen hjälper er vidare med bokning, planering, utförande och betalning av sian respektive tjänster. En förfrågan om pris och tillgänglighet är förstås inte bindande.

* En del av företagen på vår förstasida medverkar på olika sätt som sponsorer eller samarbetspartners och erbjuder för närvarande inga tjänster/produkter direkt via hemsidan.

Vilka ligger bakom sidan?

Jenny Nordqvist

Jenny Nordqvist driver salong Sotlugg & Linlugg på Drottninggatan i Gävle som sedan 20 år tillbaka ansetts som en "bröllops-salong" av omgivningen. På Sotlugg & Linlugg jobbar idag 8 st av 11 anställda med bröllopsrelaterade behandlingar såsom naglar, makeup, barbershop och håruppsättning mm.

"När vi hör från brudpar efter brudpar att det är väldigt svårt att arrangera ett bröllop i Gävle, då inga paket eller riktiga websidor finns för området, så bestämde jag mig för att ta tag i detta. Vi hade sedan några år tillbaka redan ett samarbete med Gefle Fotostudio, Grönfröjd och Smyckevalvet gällande blivande brudpar så det kändes väldigt naturligt att fortsätta samarbeta med andra drivna företagare när sidan skulle göras."

Henrik Dahl

Henrik Dahl har sedan länge arbetat som webbutvecklare i egen regi. För drygt ett år sedan startade han tillsammans med sin syster Elina upp den gemensamma verksamheten Dahl Web & Design. Han ligger också bakom den nystartade ljud- och ljusuthyrningsverksamheten Discot.se.

"Då vi delade lokaler med Gefle Fotostudio, och sedan tidigare hade nära samarbete med exempelvis lokaluthyrare i Gävle, så insåg jag att vi tillsammans skulle kunna erbjuda en bra grund för blivande brudpar i regionen. Av egen erfarenhet visste jag att en googling på 'Bröllop Gävle' gav väldigt få relevanta träffar. Jag visste också att Gefle Fotostudio sedan tidigare hade ett samarbete med några andra företag i stan, med inriktning på just bröllop. Därav föddes idén till den gemensamma hemsidan Bröllopsfixarna".

Elina Dahl

Elina Dahl arbetar som illustratör och formgivare i sitt eget företag i Gävle. Hennes prints och designprodukter har uppmärksammats av tidningar som Plaza Interiör, Allt i Hemmet och 91 Magazine. Tillsammans med sin bror Henrik driver hon även webb- och designbyrån Dahl Web & Design.

"När jag och min man gifte oss så insåg jag hur mycket arbete det går åt bara till att ringa runt, begära offerter och planera allt. En tjänst som Bröllopsfixarna hade sparat oss en hel del tid. Jag upptäckte också att utbudet av inbjudningskort i butikerna var väldigt smalt och opersonligt. Ville man dessutom ha en enhetlig design på hemsida, festprogram, placeringskort med mera, så var man helt enkelt tvungen att göra allting själv."